Een curriculum vitae opstellen zonder werkervaring

Je eerste sollicitatie zonder werkervaring na je studie en toch een knappe CV opstellen kan echt wel. Lees hier hoe je een volwaardige CV kan opstellen zonder concrete ervaring.

Waarschijnlijk bedoel je ik heb nog geen relevante werkervaring. En dat is niet zo gek want je start net op de echte arbeidsmarkt. Waarschijnlijk heb je al tal van bijbaantje gehad en wellicht niet helemaal blanco betaald gekregen en toch kan je hier wel wat mee.

Geef in ieder geval nooit op je cv aan dat je in een bepaald aspect nog zonder werkervaring bent. Dit is echt killing voor een eerste indruk. Altijd alles van de positieve kant benaderen is bij het schrijven van je eerste cv echt heel belangrijk. Zie de blog: ‘Je kans vergroten tijdens je eerste sollicitatie na je studie’

Daarnaast heb je vast wel eens een goede vriend geholpen die even een lastig momentje had. Dus je hebt ervaring met coaching. In dit soort gevallen hoef je niet te diep in te gaan op het probleem, het gaat om jouw ervaring.

En last but not least jouw rol in de studentenvereniging of sportclub. Wellicht een evenement georganiseerd dus kun je organiseren. En zo heb je al snel toch wat op papier zonder concrete professionele langdurige ervaring. Hou in gedachte het gaat om de ervaring, die is belangrijk voor de beslissingen die je neemt in de toekomst.

Kijk ook eens op de blog ‘Gaaf bedrijf geen vacature dus een open sollicitatie’ doe research naar het bedrijf waar je gaat solliciteren. Dit kan je een grotere voorsprong geven en dan is het van minder belang dat je zonder werkervaring zit. Tijdens het lezen van een CV wil een werkgever zo min mogelijk risico lopen en gaat vaak opzoek naar steekwoorden, denk hier aan tijdens het opstellen van je CV!!