Functie omschrijvingen

Binnen de Elektrotechniek bestaan veel verschillende disciplines. Op deze pagina kun je een grote verzameling functie omschrijvingen vinden binnen de elektrotechniek met benodigde opleidingen, competenties en salarissen.

Als projectmanager werk je aan tijdelijke en diverse projecten in wisselende teams. Je hebt regelmatig overleg met specialisten en bent verantwoordelijk voor een juiste uitvoering van het bestek.

De functie Electrical engineer is een veelzijdige functie op HBO niveau of hoger. Disciplines: Elektrotechniek, Elektronica, Beveiligingen en Meet & Regeltechniek.

Een Electrical & instrumentation Engineer ontwerp je en beheer je processystemen in diverse industriële omgevingen. Ervaring en een goede opleiding zijn voor deze functie essentieel.

Een teamleider geeft leiding aan een groep buitendienst specialisten. Deze functie kom je in alle disciplines tegen, je moet ervaring hebben in het vak en beschikken over management competenties.

Een paneelbouwer stelt elektrotechnische besturingen samen voor complexe elektrotechnische installaties. Dit kunnen beveiligingsinstallaties zijn en stuurstroom of bijvoorbeeld voor procesinstallaties.

Als ontwerper Elektrotechniek sta je aan de basis van nieuwe ontwikkelingen en projecten die uitgevoerd gaan worden door het bedrijf waar je werkt. Je werkt altijd samen in een team.

Een Lead Engineer is de spil binnen een elektrotechnisch georiënteerde organisatie. Werkvoorbereiding, planning, managen, en gesprekspartner voor de klanten.

Als Field Service Engineer ben je verantwoordelijk voor de installatie, service, reparatie en innovatie van de nieuwste systemen op gebied van Energietechniek.

In de functie van Eplan Engineer werk je vanuit aangeleverde informatie projecten ten behoeve van proces-, laag-, midden- en hoogspannings installaties uit.

Een Engineer Hoogspanning  is goed op de hoogt van de NEN3840 en werkt veel samen met Nutsbedrijven.

Een Elektromonteur Utiliteit is werkzaam op grote projecten en in een team. Je bent soms wel een jaar werkzaam op een vaste locatie.

Als Elektromonteur Machinebouw ben je verantwoordelijk voor het elektrotechnisch gedeelte bij de bouw van een machine.

Als Elektromonteur Industrie is je werkgebied het aanleggen en onderhouden van industriële elektronische installaties op diverse projecten.

Als Elektromonteur Allround zal je zelfstandig met een assistent diverse elektrotechnische installaties aanleggen en / of onderhouden.

Een BIM modelleur is verantwoordelijk voor ontwerp-, teken-, berekenings- en selectie werkzaamheden voor een elektrotechnisch project.

Onderschrift functieomschrijvingen elektrotechniek

Binnen de Elektrotechniek zijn er tal van onderliggende functies en veel meer dan die op deze pagina staan beschreven. De vacatures en functies groeien nog steeds binnen de elektrotechniek en specialisaties gaan steeds verder. Duurzaamheid, energie transport en elektrotechniek gaan hand en hand en deze tak van sport wordt dan ook steeds groener. Wij zullen regelmatig deze functiebeschrijvingen aanpassen en aanvullen. Indien er opmerkingen of tips zijn vernemen wij dat graag. Deze kunnen verstuurd worden via het TeqJob contactformulier.