Als BIM modelleur ga je ontwerp-, teken-, berekenings- en selectiewerkzaamheden verricht ten behoeve van het samenstellen, beheren en ontwikkelen van een BIM-informatiemodel (Building Information Model). In het BIM model komen alle disciplines samen die noodzakelijk zijn voor nieuwbouw. Zo kan de architect en het projectmanagement de werkzaamheden en het ontwerp aanpassen op de diverse installaties.

Een BIM Modelleur kan goed visualiseren

De werkzaamheden van een Bim modelleur binnen de energietechniek bestaat uit het ontwerpen en berekenen van elektrotechnische of meet- en regeltechnische gebouwgebonden installaties. Je beoordeelt het programma van eisen (PvE), het bestek en/of de begroting en geeft deze op een juiste manier invulling. Communicatie is in deze functie van groot belang en je houdt contact met onder meer collega’s, opdrachtgevers, ontwerpers en leveranciers.

Het salaris is afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden, jouw kennis en ervaring, grofweg ligt dit tussen de € 1600,00 en de € 3700,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Snelheid
  • Accuratesse
  • Zelfstandig
  • Concentratie
  • Communicatief

Je bereidt het BIM-gebouwmodel voor ten behoeve van elektrotechnische berekeningen en kostencalculaties. Je neemt hierbij alle benodigde maatregelen voor het tijdig en foutloos realiseren van alle voor de project benodigde tekeningen, schema’s en overige benodigde informatie direct uit het BIM-gebouwmodel. Verder signaleer je de benodigde maatregelen voor een optimale projectvoortgang en planning.

Je bent in de rol als BIM modelleur een teamplayer, je bent in het bezit van minimaal een MBO diploma niveau 4 maar een HBO opleiding in de richting Energietechniek, E-technology of Elektrotechniek heeft de voorkeur. Hou er rekening mee dat je één van de belangrijkste schakel bent in de realisatie van een project en dat efficiëntie vaak bij jou begint. Je hebt veel invloed op het uiteindelijke eindproduct.

LinkedIn ZeroJobs 50 Volg ZeroJobs op LinkedIn
Altijd de laatst updates en vacatures