Als Electrical Engineer ontwerp, ontwikkel, doe je testen en hou je toezicht op de uitvoering van een product of een installatie. Deze functie zie je in bijna alle vakgebieden binnen de energietechniek terug. Om in deze functie te starten heb je minimaal een HBO bachelor diploma en enige jaren ervaring als specialist.

Een Electrical Engineer is een perfectionist

Om een project of een product succesvol af te ronden, of te produceren moet je alleen genoegen nemen met het allerbeste, zonder je budget te overschrijden. Rapportage en overleg doe je over het algemeen met de project manager, in kleinere organisaties kan het zijn dat je zelfstandig en met een van te voren besproken eindverantwoordelijkheid werkt.

Het salaris is afhankelijk van de complexiteit van de projecten en jouw kennis en ervaring, grofweg ligt dit tussen de € 2400,00 en de € 6000,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Ondernemend
  • Accuratesse
  • Zelfontwikkeling
  • Initiatiefrijk
  • Communicatief

Disciplines waar deze functie in uitgevoerd kan worden binnen de energietechniek zijn: beveiligingen, installatietechniek, productie, procestechniek, elektrotechniek, elektronica, meet & regeltechniek en machinebouw.

Je bent in de rol als Electrical Engineer niet bang om beslissingen te nemen. Als de uitdagingen te groot worden weet jij via je netwerk extra informatie in te winnen en natuurlijk ben je stressbestendig. Omdat je vaak in een team werkt is het belangrijk om het gezamenlijke doel voor ogen te houden en niet te individueel te handelen. Je bent technisch gedreven en beschikt over enige management kwaliteiten. Vanuit deze functie is het goed mogelijk om verder door te groeien. De marktpositie voor een Electrical engineer is zeer positief en de komende jaren zal de vraag naar deze functie alleen maar toenemen.

LinkedIn ZeroJobs 50 Volg ZeroJobs op LinkedIn
Altijd de laatst updates en vacatures