De werkzaamheden van een Elektromonteur Machinebouw bestaan uit het zelfstandig en in teamverband elektrotechnisch inrichten van diverse machines. In deze functie kom je in aanraking met diverse disciplines zoals paneelbouwer, PLC technicus, mechanisch ondersteuning en een stukje elektronica.

Een Elektromonteur Machinebouw heeft kennis van meet & regeltechniek

Je werkt op een vaste locatie en in teamverband, de werkzaamheden bestaan uit de montage van mechanische en elektrische componenten welke uiteindelijk in gecompliceerde machines worden samengebouwd. Naast montage werkzaamheden ben je verantwoordelijk voor de paneelbouw, instellen van motoraandrijvingen, het testen van softwareprogramma’s en het instellen en testen van PLC in- en uitgangen.

Het salaris is afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden, jouw kennis en ervaring, grofweg ligt dit tussen de € 1600,00 en de € 3200,00 bruto per maand.

Belangrijke competenties in deze functie zijn:

  • Snelheid
  • Accuratesse
  • Teamspeler
  • Opgeruimd
  • Communicatief

Het opleidingsniveau voor de functie van Elektromonteur Machinebouw is minimaal MBO 3 in de richting Energietechniek, Mechatronica of Industriële automatisering. Op termijn kun je doorgroeien naar tester of inbedrijfsteller. Het kan voorkomen dat je op locatie (internationaal) ingezet wordt bij de opbouw van de machine.

De Apparatuur waar je aan werkt is vaak vergelijkbaar, de verschillen zitten in klantspecificaties en of andere type, zwaarder of lichter. Afhankelijk van de machines waar aan gewerkt wordt kan ook het niveau enorm verschillen. In sommige gevallen werk je in een Cleanroom (stofvrij).

Er zijn toolboxmeetingen waarin o.a. de veiligheid wordt besproken en vaak is er elke dag een kort overleg met de projectleider zodat iedereen weet hoe ver het werk is en wat er nog moet gebeuren.

LinkedIn ZeroJobs 50 Volg ZeroJobs op LinkedIn
Altijd de laatst updates en vacatures