Werving en Selectie

Voorwaarden Werving & Selectie

Bij TeqJob Werving en Selectie gaan wij uit van een eerlijke samenwerking, u betaalt alleen voor onze diensten als u hier tevreden over bent, ‘No cure no pay’. Over de prijs van onze dienstverlening zijn wij echt transparant, 2x het bruto maandsalaris van de technisch specialist, engineer of management kandidaat.

Wij factureren de werving & selectie fee per maand over een periode van 6 maanden, indien om wat voor reden dan ook de samenwerking binnen deze periode stopt tussen de werkgever en de werknemer dan zal er voor dit project niet meer gefactureerd worden. Voorwaarde hierbij is dat de kandidaat direct of indirect niet meer werkzaam is voor uw bedrijf of een hier aan gelieerde organisatie.

Bent u opzoek naar een permanente invulling van een vacature en wilt u de invulling van deze vacature uitbesteden dan wordt er gesproken van Werving en Selectie. Bij de financiële voorwaarden voor een Werving & Selectie opdracht is vaak het bruto salaris van de gewenste technisch specialist het uitgangspunt. Het huidige landelijk gemiddelde ligt ergens tussen de 18% en 24% van een bruto jaarsalaris als wervings fee. De manier van facturering is zeer divers, mogelijke vormen zijn:

  • in één keer bij de start van de specialist bij de opdrachtgever;
  • in twee keer, 1/2 bij de start en 1/2 na 1 of 2 maanden;
  • 1/4 voor de opdracht en een combinatie van de vorige twee opties;
  • een abonnement vorm.

Wat ook regelmatig voorkomt is 2 of 3 keer een bruto maandsalaris afhankelijk van de functie positie.

Werving en Selectie fee rekenvoorbeelden

Bruto maandsalaris: € 3000,00 –> Bruto jaarsalaris 12,96* € 3000= € 38.880,00 –> 24% = € 9331,20
Bruto maandsalaris: € 3000,00 –> Bruto jaarsalaris 12,96* € 3000= € 38.880,00 –> 18% = € 6998,40
Bruto maandsalaris: € 3000,00 –> 2* € 3000 = € 6000,00

Naast de financiële voorwaarden van een Werving en Selectie opdracht worden er vaak ook procedurele voorwaarden vastgelegd. Hierbij moet gedacht worden aan voorwaarden als no cure no pay, exclusiviteit en garantie. No cure no pay betekend geen invulling op de vacature ook geen kosten. Bij exclusiviteit wordt er ook vaak al een bedrag voor de opdracht betaald en kan er met de naam van de opdrachtgever geadverteerd worden. Dit betekend wel dat er een zeker inspanning verwacht mag worden en dan moeten er ook afspraken gemaakt worden over de feedback die gegeven wordt en de tijdsduur van die inspanning.

Garantievoorwaarden zijn belangrijk voor het mislukken van de arbeidsverhouding na de opdracht. Dit moeten altijd objectieve afspraken zijn om discussies, eventuele terugbetaling of schadevergoedingen te voorkomen.

Werving en selectieVia Werving & Selectie is het mogelijk om het aantrekken van nieuw technisch specialisten zoals bijvoorbeeld: Technicus E&I of een Lead Engineer uit te besteden zodat het installatiebureau of engineeringsbureau zich bezig kan houden met de kernzaken waar het verdienmodel op gebouwd is. De investering die gedaan moet worden voor nieuw personeel is vaak niet gering, hierbij valt te denken aan; tijd, adverteren, juiste keuzes maken voor de beste media kanalen om te werven, vacature teksten schrijven, uitval, etc. etc. Dit kan oplopen tot een half jaarsalaris van de gewenste technisch specialist. De kerntaak van een Werving & Selectie bureau is het contact leggen met mogelijke kandidaten, bij voorkeur in één vakgebied waardoor er snelheid en kwaliteit gewaarborgd kan worden en de kans op uitval geminimaliseerd zal zijn.

Heeft u interesse of vragen over onze dienstverlening maak dan gebruik van ons contactformulier of bel ons direct op 020 210 1500 (gratis advies)